Slik velger du blomster til begravelsen

Under planleggingsmøtet er én av tingene vi går igjennom hvilke blomster man kan velge til begravelsen. Det er vanlig å velge blomster som passer til årstiden. Noen velger et mer personlig preg ved å implementere naturelementer som for eksempel mose, grener og kongler dersom den avdøde var glad i naturen. Andre ønsker et mer sart uttrykk og lys dekorasjon. De nærmeste pårørende står for kistedekorasjonen, mens venner, annen familie og andre nære relasjoner ofte velger kranser. Dersom man ikke har en spesielt nær relasjon og man ønsker å sende en mindre hilsen, er det vanlig å gi bårebuketter.

Tradisjonell dekorasjon

De fleste velger fortsatt sorgbinderi som bårekranser, båredekorasjoner, bårebuketter og kistedekor. Tradisjonelt har det vært brukt mye røde roser med innslag av hvite blomster i disse begravelsesdekorasjonene. En tradisjonell dekorasjon kan fremdeles ha innskudd av elementer som relaterer til årstiden. Dette kan uttrykkes gjennom spesielle farger, men også hvilke type blomster som brukes.

Blomster med personlig preg

De siste årene har det blitt mer fokus på velge blomster som avspeiler den avdødes livshistorie, personlighet eller spesifikke interesser. Gjennom valg av blomstersorter, farger og komposisjon samt innslag av andre personlige elementer, kan du skape et uttrykk som er helt unikt. Man kan for eksempel bruke en gjenstand som den avdøde hadde et spesielt forhold til og bruke denne som utgangspunkt for blomsterdekorasjonen. Hos de fleste blomsterforhandlere er det bare kreativiteten som setter grenser for hva man kan gjøre.

Vi hjelper deg

Selv om de fleste som kommer til begravelsesbyrå Nilsen allerede har gjort seg opp en mening rundt hvilke type blomster de ønsker, vil vår konsulent kunne bistå med avgjørelsen. Vi har lang erfaring og har hjulpet pårørende med å finne passende blomster innen et bredt utvalg av dekorasjoner.

nature, sunset, road-3348129.jpg

Slik kler du deg i en begravelse

Tradisjonelt sett har vi i Norge kledd oss i svart i en begravelse. Selv om det fremdeles er visse normer ...
Les mer →
cornflowers, sunset, mosquitoes-5352633.jpg

Hva er programmet i begravelser?

Programmet for en begravelse vil naturligvis variere på bakgrunn av hva slags religion eller livssyn man har, type seremoni, samt ...
Les mer →
hydrangea, flowers, white flowers-7450584.jpg

Hvordan planlegge en begravelse

Alle takler dødsfall på forskjellige måter, og ingen sorgprosesser er like. Det kan oppleves som overveldende å sette seg inn ...
Les mer →
Vorma

Søknad om askespredning og utlevering av urne

Dersom man velger kremasjon kan man i stedet for bisettelse velge askespredning. Etter at askespredning ble lovlig i 1997, har ...
Les mer →
drop, splash, impact-2437729.jpg

Offentlige papirer og meldinger i forbindelse med dødsfall

Når noen går bort kontakter man begravelsesbyrået og holder et planleggingsmøte. Her vil vi ta for oss hva som er ...
Les mer →
waterdrop, water pearls, raindrop-862316.jpg

Hvorfor velge kremering

Mange velger bisettelse som et alternativ til begravelse hvor kisten senkes ned i jorden. Ved bisettelse senkes ikke avdødes kiste ...
Les mer →
dandelion, flower, flying seed-6266231.jpg

Hvordan velge begravelsesbyrå

Når du skal velge begravelsesbyrå er det noen ting du bør tenke på for å sørge for at alt går ...
Les mer →

Andre spørsmål?

Om du har noen spørsmål så kontakt oss gjerne direkte. Vi er her for å hjelpe deg!

Om du har noen spørsmål så kontakt oss gjerne direkte. Vi er her for å hjeFyll ut kontaktskjema og vi vil ta kontakt med deg så fort som mulig.lpe deg!

eksempelbilde

Bestill begravelse på nett

Her kan man enkelt gå inn for å se på mulige valg, varer og tjenester i forbindelse med begravelse eller bisettelse og få en oversikt over kostnader. Dette kan man gjøre uten innlogging og passord. Ønsker man å gå inn, gjøre valg for siden å komme tilbake og fortsette eller endre valg, må man logge inn i planleggeren og man er fortsatt anonym. Valgene en gjør kan sendes til byrået som forberedelse før et planleggingsmøte, eller kanskje man kun ønsker å gjøre seg kjent med muligheter og kostnader.

Ved bruk av planleggeren er man anonym, inntil man sender inn sine valg til byrået.