Planlegg en gravferd


Når et dødsfall inntreffer


Når et dødsfall inntreffer  vil de fleste etterlatte ha behov for bistand til deler eller alle praktiske gjøremål i forbindelse med gravferden, uansett religion eller livssyn. Begravelsesbyrået Nilsen kan ta hand om eller bistå med aktuelle oppgaver, samt gi råd og veiledninger i forbindelse med dødsfallet.

Planlegg en gravferd
heart, hands, food-1394204.jpg

Forberedelse til møtet

For at prosessen rundt møtet skal være mindre belastende har vi laget en oversikt over punktene vi kommer til å gå gjennom. Vi krever ingen forberedelser, men det kan likevel være greit å ha tenkt gjennom noen av deres personlige ønsker.

 

Les mer om forberedelser til møte her

 

Kontakt oss gjerne hvis det er noe du lurer på.

Valg av seremoniform

Vi gjennomfører gravferd for alle trosretninger og det finnes flere muligheter for en verdig gravferd. En gravferd skal passe for den avdøde og de nære pårørende.

 

Begravelsesbyrået Nilsen tilbyr alle former for gravferdsseremonier og har lang erfaring med å tilrettelegge for at seremonier tilfredsstiller både avdøde og de nære pårørende sine ønsker. Vi er opptatt av å gi avdøde en verdig avskjed og de etterlatte tid og rom til refleksjon og ettertanke.

 

 

 

 

hand, wheat, rural-7330658.jpg
sheet, piano, autumn-4657198.jpg

Sang og musikk

  • En kirkelig seremoni består av minnetale, andakt/tale og 3 til 4 salmer som man velger ut av Norsk Salmebok. En er relativt fri til å bruke annen musikk i tillegg etter eget ønske. Musikkavspilling i kirkelig seremoni er ikke godkjent i alle kommuner, men det meste av musikk kan fremføres med hjelp av en god solist. 
  • En seremoni etter Human- Etisk forbunds retningslinjer har ikke kristne musikkinnslag, men ellers er man ganske fri til å velge.
  • For en livssyns-åpen seremoni setter man program og innhold selv. 

Forslag på sang og musikk

Programhefte

Programheftet er til stor hjelp for de som deltar under seremonien. Heftet inneholder informasjon om seremonien, samt eventuelle sanger og salmetekster. Mange tar med seg dette hjem som et minne. 

 

Eksempler på hefter fra Wilhelm Berges Trykkeri AS.

 

Om du ikke synes motivene eller utformingen på WBTs nettside passer, hjelper vi deg gjerne med å tilpasse heftet til dine ønsker.

Sanghefter
butterfly, insect, winged insect-1938978.jpg

Personlige ønsker ved egen gravferd

Man kan skrive ned personlige ønsker for gravferden, men de er ikke juridisk bundet på noen måte.

En bør informere sine nærmeste om at det er skrevet ønsker vedrørende egen gravferd og hvor dette oppbevares.  

 

Ta gjerne kontakt med oss for hjelp rundt denne planleggingen eller last ned skjema «Personlige ønsker for gravferd» her.

 

Personlige ønsker ved gravferd

Andre spørsmål?

Om du har noen spørsmål så kontakt oss gjerne direkte. Vi er her for å hjelpe deg! Fyll ut kontaktskjema og vi vil ta kontakt med deg så fort som mulig.